SKŁADNIKI
- 400 g płatków owsianych (wykorzystałem płatki górskie)
- 50 g otrębów pszennych (lub każdych innych)
- 80 g wyłuskanych ziaren słonecznika
- 50 g otrębów pszennych (lub każdych innych)
- 80 g wyłuskanych ziaren słonecznika
- 100 g suszonej żurawiny
- 3 łyżki miodu gryczanego
- sok wyciśnięty z 1/2 pomarańczy
- 3 łyżki miodu gryczanego
- sok wyciśnięty z 1/2 pomarańczy
1. Wszystkie suche składniki umieścić na dużej patelni. Polać miodem i sokiem z pomarańczy. Prażyć na średnim ogniu (od czasu do czasu mieszając), aż mieszanka się zrumieni.
2. Uprażoną mieszankę pozostawić do ostudzenia. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
A później zrób muffiny z granolą :) Przepis u mnie na blogu :)
OdpowiedzUsuńPrzepiśnik kuchenny :)
Ojj tak, zgadza się, domowa najlepsza, też się o tym jakiś czas temu przekonałam. Twoja wersja prezentuje się bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńdomowa jest pyszna!
OdpowiedzUsuń