niedziela, 6 października 2013

Mufinki owsiane z bakaliami

Znów przyszła mi ochota na pieczenie mufinek. Dziś upiekłem trzecią porcję babeczek w ciągu kilku dni. Pierwsze były owsiane, później limonkowe, a następnie czekoladowe. I w takiej kolejności zaprezentowane zostaną na blogu. Mufinki owsiane powstały na bazie mąki pszennej i owsianej, ale jeśli macie ochotę użyć płatków owsianych, to śmiało dodajcie 2 łyżki. Z bakalii wybrałem suszone morele i migdały, ale w tym przypadku również możecie poeksperymentować. Koniecznie dodajcie anyżu, który nada mufinkom niezwykłego aromatu i smaku.  







4 komentarze:

  1. jak ja lubię takie pyszniutkie babeczki!

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy jak zastąpię roztopione masło olejem rzepakowym to będzie ok? Lekarz kazał mi zastąpić tłuszcze zwierzęce roślinnymi, ze względu na zdrowie serca.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście, że można. Użyj 50-60 ml oleju zamiast masła.

      Usuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...