sobota, 18 stycznia 2014

Kruche herbatniki

Dziś przepis na kruche herbatniki, zilustrowany zdjęciami w zimowej stylistyce – dla tych, którzy wyczekują śniegu, ale doczekać się go nie mogą. Ciasteczka są bardzo proste i bardzo szybkie w przygotowaniu. Po upieczeniu wystarczy posypać je cukrem pudrem i gotowe. Ja upieczone herbatniki przełożyłem masą kajmakową. Ale nie jest to konieczne. Jeśli jednak zdecydujecie się na wersję przekładaną, to ciasteczka możecie również skleić za pomocą czekolady, konfitury lub lukru. Herbatniki można przechowywać przez tydzień.







2 komentarze:

  1. pysznie wyglądają, mogę jedno?

    OdpowiedzUsuń
  2. Ojej jakie śliczne. Kurczę, chciałabym tak umieć piec. Ja niestety mam dwie lewe ręce i nie wychodzą mi ciasta za bardzo.

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...