Krótkie przypomnienie: co zrobić, aby biszkopt wyszedł idealny. Do biszkoptu nie używam proszku do pieczenia. Ciasto i tak wyrośnie. Białka z cukrem ubijam dość długo, aż będą miały konsystencję gęstego kremu. Dopiero wtedy dodaję pozostałe składniki. W tortownicy dno wykładam papierem do pieczenia, a ścianki pozostawiam suche. Dzięki temu podczas pieczenia brzegi nie zapadają się do środka i biszkopt jest idealnie równy. Po wystudzeniu brzegi ciasta od formy oddzielam za pomocą noża.
wtorek, 29 października 2013
Tort biały z granatem
Krótkie przypomnienie: co zrobić, aby biszkopt wyszedł idealny. Do biszkoptu nie używam proszku do pieczenia. Ciasto i tak wyrośnie. Białka z cukrem ubijam dość długo, aż będą miały konsystencję gęstego kremu. Dopiero wtedy dodaję pozostałe składniki. W tortownicy dno wykładam papierem do pieczenia, a ścianki pozostawiam suche. Dzięki temu podczas pieczenia brzegi nie zapadają się do środka i biszkopt jest idealnie równy. Po wystudzeniu brzegi ciasta od formy oddzielam za pomocą noża.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Chyba każdy wie, jak dobrze wpływa granat na organizm człowieka i jak zdrowy on jest. Dlatego tort jak najbardziej na plus.
OdpowiedzUsuńnigdy nie dodawałam granatu do tortu, pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńTak świątecznie wygląda, śliczny :)
OdpowiedzUsuńWspaniały tort! : )
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podoba dodatek granatu!