Znów przyszła mi ochota na pieczenie mufinek. Dziś upiekłem trzecią porcję babeczek w ciągu kilku dni. Pierwsze były owsiane, później limonkowe, a następnie czekoladowe. I w takiej kolejności zaprezentowane zostaną na blogu. Mufinki owsiane powstały na bazie mąki pszennej i owsianej, ale jeśli macie ochotę użyć płatków owsianych, to śmiało dodajcie 2 łyżki. Z bakalii wybrałem suszone morele i migdały, ale w tym przypadku również możecie poeksperymentować. Koniecznie dodajcie anyżu, który nada mufinkom niezwykłego aromatu i smaku.
Śliczniutkie:))
OdpowiedzUsuńjak ja lubię takie pyszniutkie babeczki!
OdpowiedzUsuńCzy jak zastąpię roztopione masło olejem rzepakowym to będzie ok? Lekarz kazał mi zastąpić tłuszcze zwierzęce roślinnymi, ze względu na zdrowie serca.
OdpowiedzUsuńOczywiście, że można. Użyj 50-60 ml oleju zamiast masła.
Usuń